14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Rönnskärs IF - Ohtana/Aapua FF

På Guldvallen vinner Rönnskär bottenmötet mot OAFF med 2-1 (0-0)
Rönnskär inleder piggt och i den femte minuten tvingar man Felle till en kvalificerad räddning. Första tio är Rönnskärs innan OA alltmer börjar komma in i matchen men vi har problem med underlaget där bollen mer studsar än rullar. I den 13:e minuten är Borri igenom och skjuter ett hårt vinkelskott i stolpen. i den 25:e minuten slår Marre in en fin långboll över alla och Danne Mäki får skottläge inne i straffområdet där dock en back får ut ett ben och blockerar skottet. Sedan har Borri ett bra nickläge men över från hyfsat bra läge. I den 34:e minuten stjäl Borri bollen en bit in på RIF:s planhalva och avancerar mot straffområdet där han försöker placera bollen men tyvärr decimetern utanför målisens vänstra stolpe. Vi går till paus med 0-0 i en spelmässigt ganska jämn match där OAFF kommit alltmer och borde sett till chanser, leda matchen.

Andra halvlek inleds piggt av Rönnskär men det är OAFF som tar ledningen i den 48:e minuten när Johannes Pekkari drar in en boll från sidlinjen och där bollen turligt tar på ett försvarsben och i en båge över målvakten till 0-1. Rönnskär låter sig inte nedslås av detta utan dominerar stort första halvtimmen. I den 58:e minuten kommer man i ett fint anfall där Rönnskärs Erik Lindgren skarvar in kvitteringen tätt intill Felles vänstra stolpe. Rönnskär har sedan två fina chanser där man är igenom men man missar skottet ur öppet läge och sedan minuten senare tvingas Felle till en fin fotparad för att freda målet. En minut senare kommer ett tredje friläge när Rönnskärs Mattias Lundberg springer förbi vårt mittförsvar och placerar in 2-1.
Sista tio försöker OA ta över initiativet men man kommer inte till några målchanser istället är Rönnskär nära att öka på ledningen när man är igenom men Felle räddar återigen. Domarens pipa ljuder efter 92 minuter och matchen slutar 2-1.

Sett över hela matchen är Rönnskärs seger rättvis, man dominerar stora delar av andra halvlek och skapar också fler målchanser. I ett OA som hade svårt med underlaget på Guldvallen, som är seriens mest slitna konstgräs, går plussen denna dag till Felix Pekkari i målet, Anders Palo i backlinjen, Danne Mäki på mittfältet samt till Johannes Pekkari i anfallet.
I Rönnskär plussar vi för Markus Eriksson i backlinjen, Erik Lindgren på mitten samt snabbe Mattias Lundberg i anfallet.
Simon Granström dömde utan några större problem.

Hörnor: 4-8 Gula kort: 2-3